top of page
IMG_9716_by_Isabel%252520Janssen%252520-

theatrale gespreksavonden

“everybody should see themselves

being represented on stage”

Asset 21@3x.png

LostWords biedt een veilige ruimte voor diverse verhalen en woorden die gevonden willen worden. Woorden die een stem geven aan het leven van jongeren in de grote stad en alle uitdagingen die dat met zich meebrengt.

LostWords x Masterplan
10 maart 2022

Lost Words #4 - Man Down-28.jpg
Lost Words #2 - 23-3-2016-88.jpg

een theatrale gespreksavond

LostWords is een theatrale gespreksavond om jongeren en jongvolwassenen met elkaar in gesprek te laten gaan over uitdagingen en kansen die spelen onder de jonge Amsterdammers.  Seksualiteit, social media, afwijzing, geld, de man, de vader, gender, tinder, ongelijkheid, (verboden)vriendschap, flexibilisering, crisis en globalisering zijn voorbeelden van thema’s die tot nu toe aan bod zijn gekomen.

 

Theatrale scenes en podiumvormen als spoken word houden jongeren een spiegel voor, geven een andere invalshoek en geven woorden aan moeilijk onderwerpen. Na elke scène bespreken we de inhoud met publiek, spelers van LostProject en een (ervarings)deskundige. Zo ontstaat er ruimte voor verwondering en reflectie, voor maatschappijkritiek en poëtische dubbele gelaagdheid, voor schuring, ontroering én community.

 

LostWords-publiek bestaat voornamelijk uit jonge Amsterdamse milllenials en jongeren uit generatie Z, tussen de 16 en 30 jaar. Een doelgroep die zowel op de planken staat, als in het publiek zitten. Ook 30+ publiek komt regelmatig langs om mee te praten of uit nieuwsgierigheid en om te weten wat er speelt onder jongeren die opgroeien in Amsterdam.

Elke Lostwords wordt in samenspraak met de opdrachtgever vormgegeven op basis van een gekozen thema. In de opzet putten we uit reeds bestaande performances, aangevuld met nieuw materiaal dat onze makers maken. Het concept blijft toch altijd hetzelfde: goed eten, een explosie van energie, inspirerende gasten, een schurend thema en herkenbare kunstvormen, afgewisseld met spannende, inhoudelijke gesprekken

bottom of page