top of page
IMG_8143_by_Isabel Janssen -- Outsider.i

leer onze makers kennen

“everybody should see themselves
being represented on stage”

Asset 21@3x.png
IMG_9897_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_0375_by_Isabel Janssen -- Outsider.i

Roxy 

Verwey

Speler, Maker, Docent Dans en Theater, Performance Coach

Roxana Verwey (1988), zwarte Queer maker, geboren en getogen Rotterdammer, gaf vanaf haar twaalfde al dansles toen ze voor haar zus moest invallen bij streetdance. Haar liefde voor lesgeven en performance is nooit weggegaan. Bij HipHopHuis, Youngstage (SKVR) en DOX heeft ze haar acteerskills mogen ontwikkelen en ging naast makende speler ook als trainer/docent aan de slag. Bij verschillende plekken, zoals LostProject, KIP Republic, DEGASTEN,Gavin Viano-Fabri, Vrouwen van Bet en Fadua El Akchaoui, heeft ze maatschappelijk geëngageerde stukken mogen spelen. Haar passie als performer en maker is om verbindingen te maken en mensen te motiveren. Haar artistieke doel als maker en docent is om iedereen te laten ervaren wat theater, dans, of eigenlijk elke vorm van kunstuiting, voor henzelf betekent.

Pearl Boamah

Zakelijke Leider

Pearl Boamah is een culturele ondernemer met haar roots in Amsterdam Zuidoost. Als voormalig cultuurverkenner Amsterdam Zuidoost voor Amsterdams Fonds voor de Kunst is zij in contact gekomen met het talent en de passie van het stadsdeel. Door middel van coachingsgesprekken en workshops helpt zij ondernemers vanuit de core identity te ondernemen én te leven, waardoor ze een innerlijke rust ervaren in het behalen van hun doelen. Daarnaast heeft ze als doel om succesvolle samenwerkingen tussen instellingen, organisaties en ondernemers met een diverse achtergrond tot stand te brengen door trajecten te ontwikkelen waar verschillende partijen elkaar beter leren begrijpen.

IMG_0026_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_9046_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_0014_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_8995_by_Isabel Janssen -- Outsider.i

Georgiefa

Boomdijk

Artiest, Speler & Social Media 

Georgiefa Boomdijk, ook wel bekend als Giefa Sparkle (1999), uit Amsterdam hield vanaf jongs af aan al van zingen en dansen. Ze begon op jonge leeftijd met dansen op de Lucia Marthas dansacademie. Naarmate ze ouder werd, begon ze met het schrijven van poëzie en eigen nummers. Giefa’s eerste verschijning op TV was met het programma ‘The Voice Kids’ (2014). Sindsdien heeft zij op meerdere festivals gestaan, zoals Kwaku Summerfestival, WOOHAH! en Vunzige Deuntjes. In 2017 heeft ze haar eerste filmdebuut gemaakt met de hoofdrol in de nieuwe bioscoopfilm ‘Sing Song‘. Daarnaast heeft ze een gastrol gehad in de NPO3-serie ‘#Forever’. Momenteel houdt Giefa zich bezig met Nederlandstalige muziek en is ze afgestudeerd aan de Herman Brood Academie.

Lavinia Aronson

Theater, Film, Interviewer, Workshopbegeleider

Lavinia Aronson (1993) uit Amsterdam speelde in 2011 voor het eerst in een theatervoorstelling onder de vleugels van Priscilla Vaudelle: ’STUDIO 54’. Vanaf dat moment was ze verliefd op het maken en het spelen in theater en op het luisteren naar en vertellen van verhalen. Na spelen in haar afstudeervoorstelling ‘Love’ was ze te zien in o.a. ‘Awkward’, ‘Daddy Lost Me’ en andere producties van LostProject. Kickboksen is haar tweede liefde. Hierbij leerde ze: “Van fouten leren en ontwikkelen we het meest. Angst is iets wat ons kan controleren en ze wil haar angsten controleren”. Na een jaar te hebben gezeten bij de BNN Vara Academy als maker en presentatrice heeft ze een jaar de tijd gekregen om de documentaire ‘Mijn Naam is Stefano Keizers’ te maken. Hier is haar liefde voor theater en film bij elkaar gekomen.

IMG_0291_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_9101_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_0065_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_9138_by_Isabel Janssen -- Outsider.i

Wendy

Echthuizen

Speler, Workshopbegeleider & Jeugdhulpspecialist

Wendy Echthuizen (24-7-1991, Amsterdam), a.k.a. Wendy (on)gecensureerd, wist al vrij jong dat ze van haar passie haar werk zou maken. "De zin van het leven is het leven zin geven". Ze begon bij studio West met acteren, volgde daarnaast meerdere social work studies en werkt momenteel als pedagoog in de jeugdzorg. Naast het maken van voorstellingen is Wendy o.a. te zien in de voorstelling "Awkward" en "The world is yours". Ook heeft ze altijd een aandeel in de edities van LostWords. Naast praten over maatschappelijke thema's draait ze haar hand niet om voor het ontwikkelen en het geven van workshops aan jong en oud in diezelfde actuele, maatschappelijke thema's.

Yahmani Blackman

Speler & Maker

Yahmani Blackman (1989), theatermaker actief op het podium en in het (kunst)onderwijs. Binnen alle contexten staat het creëren van de eigen norm (Gekken Leven Langer) centraal. Ze gelooft in de verbindende kracht van het individuele verhaal. Met haar humor, ongegeneerde nieuwsgierig- en eerlijkheid weet ze jong en oud mee te nemen in werelden die zich in ons hoofd afspelen en de buitenwereld waar we allemaal soms stil van worden.

IMG_8716_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_8370_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_0219_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_9176_by_Isabel Janssen -- Outsider.i

Keisha

Boye

Maker, Speler, Danser en Docent

Keisha Boye (1990) is een beginnende theatermaker uit Amsterdam Zuidoost. Daarnaast is ze hiphopdanser en actrice. Sinds haar dertiende is ze lid geweest van Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO) en geeft daar ook sinds 2018 les. Verder heeft ze gespeeld in Spangas en de Nederlandse jeugdspeelfilm “Don”. Ook speelt Keisha in verschillende theaterproducties in samenwerking met Lost Project, JTSZO en de  Academie voor Theater en Dans. Als theatermaker focust ze zich op taboes in de samenleving en andere onderwerpen die worden gecombineerd met humor om ze bespreekbaar te maken.   

Erwin Kiene

Maker, Speler, Danser en Docent

Erwin Kiene (1993) is een allround performer en is in 2018 afgestudeerd aan de opleiding Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Hij heeft zich altijd al beziggehouden met schrijven en dansen, gespecialiseerd in de stijl Krump. Erwin maakte in 2016 zijn introductie bij LostProject binnen de voorstelling ‘Man Down’ waar hij schrijven, theaterspelen en dansen wist te combineren. Hierop volgden de voorstellingen The World is Yours, Man Down Global en Man Down 2.0.

IMG_0155_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_8233_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_8665_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_8344_by_Isabel Janssen -- Outsider.i

Belle

Lammers

Creatief Producent en Uitvoerend Productieleider

Belle Lammers studeert in 2021 af van de Opleiding Productie Podiumkunsten aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Na een korte poging op het podium kwam ze er in 2016 achter dat een plek achter de schermen meer iets voor haar is. Na een paar keer helpen bij het ontwikkelen van een LostWords is ze nooit meer weggegaan en ze is meegegroeid in de organisatie. Ze staat als hoofd productie op verschillende LostWords-edities, de voorstelling ‘The World Is Yours’, ‘Rauw’, de tour van ‘Man Down’ en vele andere projecten.

Ryan Pinas

Maker, Speler en Docent

Ryan Pinas (1997) staat algemeen bekend als een alleskunner. Als lid van het makerscollectief LostProject heeft Ryan mogen spelen in succesvolle voorstellingen als Man Down, #TWIY en Daddy Lost Me. Ryan kun je wellicht ook wel kennen van de tv-serie Voetbalmeisjes als Mikey. Naast het acteren zit Ryan in het laatste jaar van zijn studie CMV (Culturele, maatschappelijke vorming). Hij heeft zich daar weten te ontwikkelen tot een sociale ondernemer waarbij hij de onderneming ‘Jongvolwassen’ zelfstandig heeft opgericht.

IMG_0198_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_8215_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_9852_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
IMG_9030_by_Isabel Janssen -- Outsider.i

Yeliz

Dogan

Maker, Speler, Performer en Docent

Yeliz Dogan (1993) is geboren in Zwolle. Doordat ze verlegen was als kind, is ze op jonge leeftijd op theaterles gezet. Sindsdien is ze nooit gestopt met praten en spelen. Yeliz was drie seizoenen te zien in de jeugdserie 'Spangas' en speelt bij 'LostProject' in #TWIY. In het verleden speelde ze bij theatergroepen als 'DOX' en 'IDtheatrecompany'. Ze heeft onder het Jonge Makers Festival 'RRReuring' haar debuut gemaakt met een eigen geschreven solovoorstelling #MISLUKTINLIEFDE. Ze zal binnenkort te zien zijn in de jeugdvoorstelling ‘Moksi’. Daarnaast geeft ze workshops via LostProject en is ze verbonden als dramadocent bij JTSU.

IMG_8245_by_Isabel Janssen -- Outsider.i
bottom of page