ons verhaal
“creating a space everybody feels welcome and at home.”
LostProject is multidisciplinair storytelling collectief. LostProject creëert plekken voor diverse makers van diverse leeftijden, disciplines en afkomsten om zichzelf te ontwikkelen en hun verhalen te delen met het publiek.
Ons verhaal
Met Amsterdam Zuidoost als thuisbasis liggen Amsterdamse makers diep in het hart van LostProject. Door hun eerlijkheid, open mind en energie trekt LostProject een publiek aan dat vaak niet wordt gezien in theaters. Het diverse publiek voelt zich gehoord en gepresenteerd door LostProject en vindt een community waar hij/zij zich thuisvoelt.
Binnen LostProject worden alle verhalen gezien als artistiek, waardevol en belangrijk. De kunsten van de unieke makers geven representatie aan het diverse publiek en creëren een plek waar jong en oud zich terugziet.
Het collectief voelt als een thuis, een warme plek waar je kunt praten over alles en waar iedereen elkaar respecteert. De makers zijn kwetsbaar en sterk op hetzelfde moment. Hun verhalen en diverse disciplines maken LostProject een ware representatie van de samenleving.
De voorstellingen die uit LostProject voortkomen staan bekend om hun "saus". Het is de normaalste zaak dat het publiek reageert op de makers en dat er zelfs gefilmd en getagd wordt op social media. Iets wat vaak uit den boze is bij de "mainstream" voorstellingen. Als je je verbonden voelt met kunst en cultuur in een land, dan voelt het ook als jouw land.
Theather Fotografie: Tim Hillege
Overige Fotografie: Isabel Janssen
Priscilla
Vaudelle
Founder LostProject
De Amsterdamse theatermaker Priscilla Vaudelle (1982) studeerde in 2013 af aan de opleiding Theaterdocent van de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans. Tijdens haar studie richtte zij samen met Tim van den Heuvel het collectief LostProject op.
In haar werk geeft Priscilla zichtbaarheid aan mensen en verhalen die doorgaans geen podium vinden. Met snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans zet ze de toon voor verhalen die recht uit het hart van de stad komen: krachtige, universele voorstellingen over actuele thema’s, zoals identiteit, seksualiteit, sociale druk en opvoeding, die veel weerklank vinden bij een divers publiek. In al deze projecten werkt zij samen met talentvolle jongeren uit alle wijken van de stad.
"Mijn Surinaamse voorouders zijn een mix van Inheemse en tot slaaf gemaakte Afrikanen. Zij vertelden elkaar verhalen om elkaar te waarschuwen, berichten te delen, om als dorp en samenleving tot elkaar te komen. Om te begrijpen wat je doet en waar je naar toe gaat, moet je begrijpen waar je vandaan komt. Bij de zoektocht naar mijn roots is één ding mij bijgebleven en ook mijn levensmotto geworden, als programmamaker en theatermaker: Verhalen vertellen."- Pris