SIxth

no filter here

Sixth is verdwenen.
Het laatste wat men van haar heeft gezien is een duistere post op een van haar socials...

Online bewerken jonge vrouwen massaal hun selfies met filters. Offline moet ook hun eigen lichaam er nu aan geloven, soms zelfs met fatale afloop. Van borstimplantaten en lipfillers tot aan all inclusive-Brazilian Butt Lift (BBL) groepsreizen naar Turkije. Wie mooi is heeft liefde, succes, geld, zelfvertrouwen en vrienden. Ooit haalden wij ons schoonheidsideaal van de televisie of een tijdschrift. Nu de wereld in onze telefoon zit zetten stijliconen als Kim Kardashian en Nicki Minaj de toon.

In een muzikale theatrale podcast - live voor publiek - maken wij kennis met vier hosts. Ze praten over hét nieuws waar íedereen een mening over heeft: de verdwijning van Sixth. Met songs, facts, persoonlijke ontboezemingen en vuige insta-comments nemen ze het publiek mee in een talkshow rond de huidige schoonheidshype van opgespoten billen en gezwollen lippen.

 

 

 

 


De voorstelling SIXTH gaat in september 2022 in première gaan in Frascati. Het vertelt het verhaal van jonge vrouwen en uiterlijke perfectie. Dwars door een dreigende soundscape van rap, soul en r&b beats, ontrafelt zich een duister verhaal rond obscure cosmetische ingrepen en opgezwollen lijven in naam der schoonheid. SIXTH wordt een moderne stadstragedie over offline overleven in een online wereld. Kaartjes zijn via deze link te verkrijgen.


Met The Sixth Sessions presenteerde Priscilla Vaudelle eerder (in het voorjaar van 2022) al haar vooronderzoek van SIXTH, een audiovisuele voorstelling die aanklacht doet tegen het moderne schoonheidsideaal.

Een muzikale voorstelling die aanklacht doet tegen het moderne schoonheidsideaal