top of page
IMG_9735_by_Isabel%20Janssen%20--%20Outs

programmering voor jongeren/jong volwassen

“When we help the youth grow, well help the world grow.”

Asset 12@3x.png

Het inzetten van theater in de vorm van gespreksavonden en workshops helpt jongeren dichter tot elkaar te komen en het gesprek aan te gaan over relevante onderwerpen.

LP - Auditie 25-9-2019-55.jpg
LP - Auditie 25-9-2019-24.jpg

Onze werkwijze

Door onze jonge makers met verschillende achtergronden, leeftijden, etniciteiten en gender aan onze projecten te koppelen maken we gevoelige onderwerpen en taboe’s bespreekbaar. Onze makers creëren met hun aanwezigheid een veilige plek waar angst, onwetendheid, vooroordelen en onbegrip bespreekbaar zijn.

 

LostProject werkt altijd vanuit een maatschappelijk thema. In onze workshopreeksen en educatieprogramma’s onderzoeken we met de jongeren verschillende perspectieven op het thema.

 

Met de persoonlijke ervaringen van jongeren als startpunt, zoeken we gezamenlijk naar theatrale vormen die uiting geven aan de gevoelens, meningen of het onbegrip die de jongeren ervaren. Door het werk vervolgens aan zowel elkaar als aan een publiek te presenteren, ontstaat er ruimte voor verwondering en reflectie, voor maatschappijkritiek en ontroering.

Onze thema's 

Met onze thema’s sluiten we aan op de belevingswereld van jongeren en heeft identiteitsvorming een belangrijke focus. We maken educatieprogramma’s rondom seksualiteit, identiteitsvorming, prestatiedruk, de rol van de man/vrouw, gentrificatie en geld. In samenwerking met de opdrachtgever kiezen we een thema waar ons educatieprogramma op wordt gebasseerd.

Ons aanbod 

Workshops

De makers van LostProject zijn als docent inzetbaar voor losse workshops en workshopreeksen (2-8 workshops) die toewerken naar een eindpresentatie.

 

LostWords - lees ook hier 

LostWords zijn onze theatrale gespreksevents rondom één thema. Theatrale scenes en podiumvormen als spoken word houden jongeren een spiegel voor, geven een andere invalshoek en geven woorden aan moeilijk onderwerpen. Na elke scène die wordt gespeeld door onze makers bespreken we de inhoud met publiek, spelers en aanwezige professionals

Workshops met een LostWords door jongeren

Onze LostWords bieden we ook aan als eindproduct van een workshopreeks. Jongeren werken in de workshops toe naar performances die tijdens een LostWords worden gepresenteerd. De jongeren organiseren zelf het event en nodigen professionals en publiek uit.  

 

Shows + educatie - lees ook hier

We hebben meerdere voorstellingen die we aanbieden aan theaters. Aanvullend op deze voorstellingen bieden we ook een nagesprek, een introductieworkshop, een LostWords  en digitale lesbrieven.  

LP - Auditie 25-9-2019-55.jpg
LP - Auditie 25-9-2019-62.jpg
bottom of page