onze samenwerkingen
“bundling creativity to create unique theatre shows.”
Fotografie: Dave van Hout
Game Over
Meervaart Studio en Frascati Theater
Een goede speler kan nooit winnen, omdat de spelregels steeds veranderen. Waarom moet ik me steeds aanpassen om te blijven spelen? Is winnen nog leuk als het niet eerlijk gaat? Elf jongeren zijn het zat en spreken zich uit tegen dit spelsysteem. Game over…
Een theathershow over de honger naar macht. En als je dan macht hebt, is het dan wel zo leuk als je van tevoren dacht? Deze voorstelling is in samenwerking met Jeugdtheaterschool Zuidoost en Toneelgroep Amsterdam.
Jeugdtheaterschool Zuidoost en Toneelgroep Amsterdam.
I've got the power
klas 5
Frascati Theater en Bascule
De coach van Klas 5 en een jongen uit de klas ontmoeten elkaar. Wanneer ben je een echte man? En wie bepaalt dat eigenlijk? Een eerste onderzoekspresentatie over mannelijke identiteit en kwetsbaarheid anno nu, waarbij jongere en coach gelijkwaardig het podium met elkaar delen.
Mirrors was een combinatie van film en theater waarin wederom de kracht van de vrouw werd getoond. Het verhaal draaide om een jongen die door zijn vrienden werd aangespoord om te betalen voor seks. De jongen ging in gesprek met de prostituee om zo tot een dieper inzicht te komen van wat het leven van een prostituee inhoudt en om de kracht van de vrouwelijkheid te ontdekken ten opzichte van de platheid van de mannelijke driften. Mirrors was een coproductie van Stichting Tolhuistuin en LostProject. Concept en regie van mede oprichter van LostProject Tim van den Heuvel.
Mirrors
Coproductie van Stichting Tolhuistuin en LostProject
RAUW
Poetry Circle Nowhere
Deze voorstelling was een samenwerking tussen de Poetry Circle Nowhere & LostProject, met als onderwerp de vrouw. Zes jonge spoken-word artiesten hadden teksten geschreven over wat het is om vrouw te zijn, op een rauwe manier, over onderwerpen die niet vaak ter sprake komen.
Bra|sa
Deze voorstelling werd gemaakt op uitnodiging en onder begeleiding van Helen Kamperveen, oprichter van de Jeugdtheaterschool OnStage. Een uitwisselingsproject met Nederlandse spelers van LostProject in combinatie met Surinaamse spelers van de Jeugdtheaterschool OnStage die een voorstelling maakten onder de regie van Priscilla Vaudelle. De voorstelling draaide om drie broers en drie zussen waarvan de broers geboren zijn in Nederland en de zussen in Suriname. Ze zijn verbonden via hun gemeenschappelijke vader, maar hebben allemaal verschillende moeders. De drie zussen kenden elkaar wel, de broers niet. De zussen ontdekten dat er drie broers in Nederland woonden en hebben via Facebook contact gezocht, waarna een ontmoeting volgde naar aanleiding van de verjaardag van het jongste zusje.
LostProject in Suriname
Onstage nodigde LostProject uit voor een uitwisseling met de cast van Man Down en spelers van Onstage. Er ontstond een nieuwe Man Down waarin de man binnen twee culturen hun mannelijkheid aan elkaar probeerden te meten. De voorstelling liet zien wat de verschillen zijn maar ook de overeenkomsten tussen de man in Suriname en de man in Nederland.
Man Down Global
LostProject in Suriname
In 2017 werd LostProject naar Suriname gehaald om theaterdocenten van de Jeugdtheaterschool OnStage workshops te geven met als doel: Hoe kom je tot een montagevoorstelling. Samen met de docenten werd de voorstelling Yes I Do gemaakt over ‘de vrouw’, over vriendinnen en vriendschap, met in de hoofdrol een vrouw dat ging trouwen, maar wiens partner uiteindelijk niet kwam opdagen.
Yes I Do
LostProject in Suriname